Testimoni pengguna Youth Skincare Shaklee yang terbukti berkesan

Mommy nak share testimoni pengguna Youth Skincare Shaklee yang terbukti berkesan. Boleh nampak beza pengguna sebelum dan selepas.

>>>>>Jom baca lagi tentang Youth Skincare Shaklee di sini<<<<<<

Mommy pun pengguna Youth Skincare Shaklee. Sebelum guna Youth Skincare Shaklee ni mommy tak yakin lagi nak share pasal produk ni.

Inilah testimoni diri mommy sendiri.

Sebelum ni mommy guna Nutriwhite. Ingatkan Nutriwhite dah best dah. Tapi sejak ganti dengan Youth, rupanya Youth ni lagi best.

Mommy dah guna seminggu. Walaupun baru seminggu memang terbaik. Rasa kulit muka lembut dan sejuk je. Maklumlah kulit mommy kan special, kulit orang eczema. Jadi, memang kena hati-hati la pilih produk.

Tak yakin lagi?

Nah tengok testimoni-testimoni dekat bawah ni.

Dah guna Youth Skincare Shaklee ni, tak payah dah nak pakai mekap tebal-tebal. Mommy tak pakai make up pun. Tapi ramai yang kata macam pakai make up. Eh!

Youth Skincare bukan produk biasa-biasa. Ia produk penjagaan kulit yang terbukti secara klinikal. Penghasilannya juga mengambil masa kajian selama 8 tahun lamanya. Untuk bagi yang terbaik kepada pengguna kan.

Tak rugi guna Youth Skincare Shaklee.

>>>>Order Youth Skincare Shaklee di sini<<<<

Advertisements

Apakah itu seborrheic dermatitis?

Pernah dengar tak tentang seborrheic dermatitis? Pagi tadi mommy ada seorang pesakit ni datang ambil ubat.

Dia kata gatal kulit kepala. Ingatkan ada kutu atau kelemumur, rupanya dia ada seborrheic dermatitis.

Apa itu seborrheic dermatitis?

Seborrheic dermatitis ini selalu berlaku di kulit kepala. Rupa dua selalunya seperti kulit bersisik, merah-merah atau juga dikenali sebagai kelemumur yang tebal atau degil.

Seborrheic dermatitis ni juga selalu terjadi dekat kawasan-kawasan badan yang berminyak seperti di muka, kawasan tepi hidung, kening, telinga, kelopak mata dan juga kawasan dada.

Apa yang boleh menyebabkan terjadinya seborrheic dermatitis?

Disebabkan ia kerap terjadi di kawasan yang banyak menghasilkan sebum, jadi dikatakan kulit yang lebih berminyak itu adalah lebih cenderung untuk mendapat seborrheic dermatitis ini.

Kebanyakan pesakit seborrheic dermatitis ini mengalami pertumbuhan kulat (yeast) yang banyak seperti kulat Pityrosporun atau Malassezia di kawasan yang terjejas.

Bagaimana nak elak dari seborrheic dermatitis ini?

Keadaan kulit pesakit yang ada seborrheic dermatitis ni kerap gatal, merah-merah dan bersisik. Ini antara cara untuk kurangkan keadaan kulit yang terjejas tu.

1) Gunakan minyak semulajadi seperti minyak kelapa atau minyak zaitun untuk disapu di kulit atau kulit kepala.

2) Cuci kulit dengan bersih.

3) Elakkan guna produk yang mengandungi bahan kimia berbahaya.

4) Elakkan produk kulit atau rambut yang mengandungi alcohol.

5) Boleh guna tea tree oil atau produk yang mengandungi tea tree oil kerana ia juga mengandungi fungsi antibakteria dan antikulat.

6) Amalkan minyak ikan untuk meningkatkan imun. Minyak ikan mengandungi omega-3. Minyak ikan terbaik adalah Omega guard Shaklee.

Pengalaman Sendiri

Anak-anak mommy kedua-duanya pernah terkena seborrheic dermatitis – cradle cap. Anak yang sulung teruk sangat kepala, pipi dan kening dia. Sampai umur 3 4 bulan baru hilang

Nasib baik amalkan set penyusuan Shaklee masa ni.

Masa anak kedua, dia terkena juga seborrheic dermatitis – cradle cap. Tapi cuma di kepala sahaja. Tak banyak macam abangnya dulu. 2 minggu lepas bersalin dah surut.

Masa ni mommy memang amalkan omega guard Shaklee dari mengandung dan masa berpantang dan menyusu.

Ada ke yang ada simptom-simptom seborrheic dermatitis? Cepat-cepat dapatkan rawatan okeh.

Oh ha jangan lupa amalkan supplemen Vita C dan Omega guard ye.

YOUTH Shaklee Skincare, produk penjagaan kulit terbaik dari Shaklee

Mommy nak perkenalkan, YOUTH Shaklee Skincare. YOUTH Shaklee Skincare inilah produk penjagaan kulit yang paling popular dan terbaik sekarang.

Wanita nak awet muda wajib cuba.

YOUTH Shaklee Skincare ni adalah formulasi terbaru yang dikeluarkan oleh Shaklee bagi menggantikan Set penjagaan kulit Nutriwhite.

Apa ada dengan set penjagaan kulit YOUTH Shaklee Skincare ni?

Ada 6 produk kesemuanya dalam set penjagaan kulit YOUTH ni.

1) LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

Bahan-bahan utama cleanser YOUTH mengandungi
Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang menghaluskan kulit. Pencuci muka ini bebas sabun.

2) PERFECTING SKIN TONER

Toner ini mengandungi Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang meremajakan kulit. Ia dapat membersihkan, menghidratkan dan membekalkan.

3) YOUTH ACTIVATING SERUM

Serum YOUTH ini terdiri dari Apple Cell, Lotus Japonicus, Vitamin A Berkapsul. Ia mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal.

Serum ini menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel dan membuatkan kulit anda lebih muda.

4) AGE DEFENSE MOISTURIZER – SPF 50

Bahan-bahan utamanya SPF 50, Vital Repair+® Complex, Muscadine Grape Extract. Ia melindungi kulit dari sinaran matahari yang berbahaya.

5) ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – LIGHT

Bahan-bahan dalam ini adalah Vital Repair+® Complex, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus. Krim malam ini menggalakkan proses pembaharuan kulit semasa tidur.

6) ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – RICH

Krim malam ini mengandungi Vital Repair+® Complex, Lotus Japonicus, Shea Butter, Jojoba.
Krim malam ini diformulasi dengan shea butter dan jojoba dan ia menghidratkan kulit dengan mendalam serta melembutkan kulit.

7) RADIANCE C + E

20% Vitamin C Tulen, Vitamin E, Raspberi. Ini bahan yang terdapat dalam Radiance C + E.

Ia membantu untuk menegang, mencerah, dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan. Ia juga turut mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit, dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

YOUTH Shaklee Skincare ini ada 3 set pilihan

Anda boleh membeli YOUTH Shaklee Skincare ini secara satu-satu atau boleh dibuat secara set. Ada 3 pilihan set.

YOUTH Starter Set

Set ini mengandungi pencuci muka, pelembab spf 50, toner, night renewal cream light/rich.

YOUTH Renew & Maintain Set

Set ini mengandungi pencuci muka, pelembab spf 50, toner, night renewal cream light/rich, serum.

YOUTH Intensive Treatment & Repair Set

Set ini mengandungi pencuci muka, pelembab spf 50, toner, night renewal cream light/rich, serum & radiance C+E.

Best tau YOUTH Shaklee Skincare ni. Ramai dah cuba dan dapat kesannya.

Mommy pun dah cuba. Walaupun pakai YOUTH Starter Set dulu, dah nampak kesan dia sedikit walaupun baru 14 hari.

Nak juga pakai YOUTH Shaklee Skincare?

Klik je gambar set tu untuk pembelian atau whatsapp mommy di link ini.

Dapatkan produk penjagaan kulit terbaik Shaklee ni

Saya Pengedar Vivix Shaklee Sungkai

Hai, tengah cari pengedar Vivix Shaklee Sungkai ke tu? Nak beli Vivix area Sungkai? Memang mommy la pengedar Shaklee terdekat anda.

Ramai tau yang cari Vivix Shaklee ni dekat mommy. Tambah-tambah lepas terjumpa entry ni.

10 kebaikan berpantang dengan Vivix Shaklee

Testimoni berpantang dengan Vivix

Kenapa mommy yakin dengan Vivix ni?

Sebab mommy sendiri berpantang dengan Vivix, ambil Vivix sebagai supplemen harian.

Mommy juga bagi Vivix dekat mama abah mommy. Alhamdulillah, mereka semakin sihat dan cergas dengan Vivix. Eczema mama pun semakin terkawal.

Kisah mama, atasi eczema dengan Vivix Shaklee

Bagaimana Vivix Shaklee membantu merawat eczema

Seronok sangat bila diri sendiri, mama dan abah makin sihat dan sekarang suka melancong ke sana sini dengan gembira.

Kawasan Bidor, Besout, Trolak, MRSM Trolak juga mommy cod dan mommy berikan cara makan Vivix yang betul.

Dalam kawasan Sungkai, Felda Residence Trolak,
MRSM Felda, Bidor, Trolak, Sungai Klah, Menderang, Changkat Sulaiman kalau nak cari pengedar Vivix Shaklee yang dipercayai boleh contact mommy ya.

Vivix membantu penuaan sihat. Jom vivix sekarang.

Beli Vivix anda di pengedar Shaklee Sungkai sekarang

Elak kena kekejangan otot dengan 6 tips ini

Bagaimana nak elak terkena kekejangan otot? Selalunya wanita hamil, lepas bersalin dan menyusu serta atlet kerap berhadapan dengan kekejangan otot. Selalunya dekat betis la kan.

Bila kena tarik tu, tengah tidur pun boleh menjerit mengejut. Orang dulu-dulu juga panggil ‘tarik mengkarung’.

Jom ikuti 6 tips ini untuk elak kekejangan otot ini berlarutan.

1) Berurut atau spa

Sekali sekali jomlah reward diri dengan berurut atau manjakan diri dengan spa. Otot kita ni stress. Bila dah diurut, berspa rasa segar dan tenang je.

Tapi pastikanlah pilih tukang urut dan spa yang bertauliah ye. Jangan sembarangan pulak.

2) Kerap beriadah atau bersukan

Setiap hari amalkan untuk bersukan atau beriadah. Ambil masa 15 hingga 30 minit sehari pun dah cukup. Tak sempat berjongging, boleh juga berjalan keliling taman.

Ataupun boleh juga buat di rumah sahaja dengan anak-anak. Boleh main bola, berlari dekat garaj serta main badminton. Ikutlah mana yang anda rasa selesa. Buat dengan keluarga lebih seronok.

3) Rendam kaki atau mandi dengan air suam

Rendam kaki atau mandi dengan air suam dapat menghilangkan rasa stress dan melancarkan peredaran darah dalam badan dengan lebih baik. Mandi dengan air suam juga membantu tidur yang lebih lena.

Tapi jangan mandi air suam terlalu kerap ye kerana ia boleh menyebabkan kulit menjadi kering.

4) Bertungku

Boleh juga gunakan tungku besi atau batu semasa berpantang tu untuk kita tuam ditempat yang kerap mengalami kekejangan otot. Bertungku mampu melegakan kesakitan saraf.

5) Amalkan supplemen

Jangan lupa masukkan supplemen dalam senarai kit kesihatan anda. Antara supplemen Shaklee yang boleh diamalkan untuk mereka yang kerap mengalami kekejangan otot adalah ostematrix, omegaguard, ESP, B complex dan Vivix.

Kekejangan otot ni juga antara penyebabnya adalah dehidrasi, kekurangan mineral seperti magnesium, kalsium, sodium dan potassium.

6) Minum air dengan cukup

Pastikan anda meminum air dengan cukup bagj mengelak dehidrasi. Sumber air juga pastilah dari sumber yang bersih dan elok.

Jom jaga otot. Elak dari kerap kekejangan.

Aduh sakit tau.

Cara mudah nak beli produk Shaklee

Ramai yang nak tahu bagaimana cara nak beli produk Shaklee ini. Nak beli Shaklee ni mudah je caranya.

Jom tengok.

1) Belian melalui website Shaklee

Ini belian paling mudah. Effortless. Apa yang perlu dibuat?

Anda click je gambar ni atau link beli Shaklee melalui website Shaklee ni.

Belian melalui website ini adalah selamat kerana anda telah link terus kepada website Shaklee. Pastinya produk yang anda akan dapat adalah original daripada Shaklee.

Ikut sahaja step by step arahan dia. Bayaran dibuat secara debit atau kad kredit. Pengeposan pula akan dihantar menggunakan Gdex atau Citylink.

Jangan buat belian melalui website komersial seperti lazada, 11street atau shoppee sebab ia adalah salah dari segi undang-undang. Shaklee tidak akan bertanggungjawab terhadap pembelian melalui website-website tu. Ia juga salah dari segi tata tertib pengedar Shaklee.

Eh lagi pun kita tak dapat pastikan samada produk itu masih elok atau pun dah luput tarikh. Shaklee juga tak jamin belian melalui website-website tu original atau tidak. Jadi, lebih baik lah ambil langkah selamat guna saluran yang betul.

2) Belian direct ke HQ atau cawangan Shaklee

Untuk pengetahuan anda, anda boleh beli secara terus di HQ atau cawangan Shaklee yang terdekat.

Cara belian di HQ Shaklee

a) HQ Shaklee konsep terbuka macam and beli di Watson atau Guardian tu. Pilih je produk yang anda mahu di rak pameran.

b) Pergi ke kaunter bayaran, buat bayaran. Berikan details ID.
ID Shaklee mommy : 1144793
Nama : Nor Izzati binti Abd Halim

Cara belian di branch Shaklee

a) Isi borang belian. Masukkan ID Shaklee mommy : 1144793
Nama : Nor Izzati binti Abd Halim

b) Tandakan dan pilih produk yang anda nak beli. Masukkan kuantiti.

3) Ambil nombor giliran dan tunggu giliran anda dipanggil.

4) Pergi ke kaunter bayaran, sah kan belian dan buat bayaran.

Nak jadi ahli Shaklee? Hubungi mommy di link pengedar Shaklee ni.

Shaklee hanya ada satu sahaja HQ di Bandar Sunway, Subang Jaya, Selangor dan 6 branch Shaklee iaitu di Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Ipoh, Johor Bahru, Kota Bharu, Kota Kinabalu.

Jangan tertipu dengan cawangan jadian ya. Pastikan anda pergi ke HQ atau cawangan Shaklee yang sah sahaja.

3) Belian melalui pengedar Shaklee yang sah

Mommy adalah pengedar Shaklee yang sah. Anda boleh hubungi mommy untuk membeli Shaklee dengan mudah.

Mommy boleh COD di kawasan yang berdekatan seperti di Sungkai, Bidor, Trolak, Slim River. Untuk pengeposan seluruh Malaysia juga boleh.

Hanya click link pengedar Shaklee Sungkaiini untuk order.

Mudah kan cara nak beli Shaklee ni. Boleh la buat order anda sekarang.

Kenapa wanita memerlukan kolagen?

Kenapa wanita memerlukan kolagen? Ada banyak sebab kenapa wanita memerlukan kolagen.

Bermula umur 25 tahun, pengeluaran kolagen akan semakin berkurang. Jika anda tidak mahu tua sebelum usia, ambillah langkah yang bijak supaya kolagen anda tidak berkurang dan anda juga tetap awet muda.

Kolagen bukan hanya untuk kecantikan tetapi ia juga penting untuk kesihatan wanita.

Apa itu kolagen?

Kolagen ini sejenis protein yang terbina seperti gam yang membantu menyokong dan melekatkan kulit, tulang, otot serta tendon.

Namun, kolagen ini boleh berkurang seiring dengan peningkatan usia.

Apa akan jadi bila wanita kekurangan kolagen?

Bila kolagen semakin kurang, kulit akan hilang keanjalan dan elastik. Kulit akan mulai kendur.

Selain kulit, kesan kekurangan kolagen juga dapat dilihat seperti gambar di bawah.

Bagaimana nak kekalkan kolagen dalam badan supaya tidak berkurang?

1) Untuk kulit, pastikan anda tidak sembarangan memilih produk penjagaan kulit. Pastikan produk penjagaan kulit anda terbukti secara klinikal membantu melembabkan dan beri kesan awet muda kepada kulit.

2) Amalkan pemakanan sihat dan antioksidan seperti pemakanan yang mengandungi vitamin C, vitamin E, minyak ikan dan yang mengandungi omega 6. Jangan lupa amalkan minim air masak yang mencukupi.

3) Hindari gula atau makanan yang terproses dan manis. Ingat, gula sangat cepat buat kita nampak tua.

4) Boost atau rangsang pengeluaran kolagen. Antaranya seperti pengambilan vitamin C yang juga dapat merangsang pengeluaran kolagen. Pengambilan kolagen Shaklee juga dapat membantu merangsang penghasilan kolagen.

Kenapa pilih kolagen Shaklee?

Kolagen Shaklee adalah yang terbaik, ‘pure collagen’.

Kolagen Shaklee adalah dari sisik ikan merah (Red Sniper Scale) iaitu sumber kolagen premium dengan kadar penyerapan yang tinggi berbanding kolagen dari haiwan lain.

Elastin dari kolagen ikan merah mengekalkan keanjalan kulit agar nampak tegang dan elastik.

Kolagen Shaklee juga berjisim molekul rendah. Bacaan jisimnya hanya 1000 dalton, maknanya makin kecil, makin senang untuk diserap.

Ini antara fungsi kolagen Shaklee

1. Anti penuaan – mengecilkan liang pori yang kelihatan, menghilangkan kedutan dan mengurangkan garis halus

2. Mengembalikan keanjalan kulit – menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut

3. Meningkatkan pergerakan – menyokong kesihatan sendi dan tulang

4. Menyubur – menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur dan bercabang serta tebal dan bersinar

5. Menegang – membantu menegang dan menganjalkan payudara dan punggung

6. Mencerah – mengurangkan pigmentasi, jeragat dan tona kulit tidak sekata

7. Melembap – Melembapkan kulit bagi mengurangkan kulit kering dan rasa gatal

Testimoni kolagen Shaklee

Testimoni 1 :

“SCP (Shaklee Collagen Powder) mengandungi EKSTRAK PFAFFIA yg digelar sebagai GINSENG BRAZIL yg bila digabungkan dgn ekstrak biji benih Camelia japonica dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik.

Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yg besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dlm MENGHIDRATKAN TISU BADAN dan MEMBUATKAN KULIT LEMBUT, LEMBAP dan RATA…

Sebab tu la Fai rasa kulit muka halusss dan lembuttt semacam jer lepasbermasker dgn SCP ni… hehe.. Rata2 customer dan kwn2 yg dah try collagen ni pun bg feedback yg sama… Memang sangat lembutttt… hehe…”

Testimoni 2 :

“salam sahabat sahabat2 semua,
Arini nak share satu berita gembira.

Sebelum ni saya tak penah share testimoni sendiri kat sini. Sebab hepi sangat so lbh baik share sini kan.

Memandangkan kolagen adalah produk baru, so saya dgn bangganya rasa nak cuba. Saya amik collagen satu sachet setiap malam sebelum tido.

Lepas seminggu amik, AMAZING sangat sebab tanpa saya sedar telapak tangan saya yang dulunya kering, bila sentuh sendiri pun bleh rasa kering walau pakai losyen.

Semalam baru perasan bila usap2 tangan, eh pelik nape rasa lembab lak ni? Moist je rasanya walau pagi tu lupa nak pakai losyen.

Haa baru teringat pasal kolagen. Memang mabelesla, sapa yg nak cuba mmg tak rugi. Hasben pun akui bila pegang tanganku auwww hahahhaa”

Testimoni 3 :

Memang awesome…kaknil dah habiskan 6 kotak collagen…hasilnya kebombom….skg dah putus ambik sejak collagen takde aritu….memang kena beli lagi ni…tgh tunggu duit cukup…hehehe

Testimoni 4 :

Testimoni 5 :

Testimoni 6 :

Testimoni 7 :

Tak rugi ambil kolagen Shaklee. Ramai wanita sihat dan cantik dengan kolagen Shaklee.

Eh, sekarang tengah promosi kolagen Shaklee.

Nak cepat dan pantas? Whatsapp mommy sekarang atau click je gambar ni untuk terus buat belian.

PROMO TWIN PACK @ 5% OFF

PROMO BUY 7 @ 6

Whatsapp untuk order, click sini :-
Anda wanita yang memerlukan kolagen?