Produk Shaklee Terbaik Untuk Kulit

Semalam kawan saya ada whatsapp nak cari Shaklee untuk hilangkan jerawat dan parut jerawat dekat muka dia.

picsart_02-24-12-38-36

Ye, sememangnya Shaklee pilihan yang terbaik dan selamat. Memang ramai yang dah cuba set kulit Shaklee secara konsisten mendapat kulit yang lebih halus mulus dan parut juga semakin pudar.

Sebenarnya bukan orang lain, saya sendiri pun dah cuba. Memang best lah.

Ini saya. Nah hasilnya.

 

picsart_01-07-05-14-16

Ini pula customer sideline saya.

Untuk yang ada masalah jerawat, masalah kulit ni selalunya saya suggest untuk detox dulu badan dalam sebulan. Lepas tu baru saya suggest set vitamin untuk kulit yang sesuai mengikut bajet mereka.

Kenapa? Sebab bila dah detox barulah badan dapat menyerap nutrient daripada vitamin yang kita makan dengan lebih efektif.

Nak tahu apa cadangan yang terbaik untuk kulit anda?

Hubungi saya untuk penerangan lebih lanjut.

Whatsapp : Mommy Zati 0134616303

Advertisements

Kesan Bertahajud Yang Mendamaikan

Posting kali ni bukan untuk menunjukkan saya riak, tapi lebih kepada untuk berkongsi kesan yang saya dapat setelah konsisten bertahajud.

4d62a65054ea95559c2ad180dbca38be

Sumber : google

Sejak bertemu business Shaklee ni, banyak yang berubah dekat diri saya. Antaranya mahu lebih membuat amalan yang baik dan berguna untuk diri sendiri, keluarga dan orang lain. Di samping kita lebih mahu mendekatkan diri kepada-Nya.

Saya pernah hadir satu motivasi ni, motivator tu ada berkata

‘Bersyukurlah jika perniagaan yang kita lakukan sekarang lebih mendekatkan kita kepada-Nya’

Kan? Tersangat bersyukur.

Seminggu konsisten bertahajud, banyak kesan positif yang saya dapat. Setiap kali bangun pagi, bila niat utk bertahajud memang Allah permudahkan.

Dari segi masa pula, rasa macam ada je masa terluang. Walaupun sibuk, tapi tetap ada masa.

Dari segi kesihatan pula, rasa badan lebih cergas, lebih segar. Alhamdulillah bersyukur sangat. Rezeki pun melimpah ruah. Bersyukur sangat, nikmat Allah tu sangat banyak.

Kenapalah tak konsisten dari zaman belajar dulu kan. Doakan saya untuk lebih focus dan konsisten.

Marilah kita sama-sama amalkan juga.

10 Kelebihan Ostematrix Berbanding Vitamin Kalsium Lain

Ini adalah kelebihan Ostematrix berbanding produk kalsium lain.

1453381498021

♡ Ostematrix bukan hanya mengandungi kalsium, malah dibuat dari mineral semulajadi dan unik. Ia lengkap dengan Kalsium, Magnesium, Vitamin D, Zinc, Kuprum, Mangan dan Boron.

♡ Mempunyai 99% kadar penyerapan.

♡ 1 caplet ostematrix mengandungi 250mg kalsium iaitu bersamaan dengan 1 gelas susu tinggi badam dan juga bersamaan dengan 80 biji badam.

♡ Menguatkan tulang, memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas. Di mana kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, gigi dan sistem saraf.

♡ Ostematrix dapat mencegah stress, mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung seta menggalakkan tidur yang selesa.

♡ Memperbaiki masalah haid. Kajian menunjukkan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium membantu mengurangkan rasa senggugut dan membantu melawaskan kencing.

♡ Mengandungi vitamin D untuk meningkatkan penyerapan kalsium dengan lebih berkesan

♡ Mengandungi magnesium yang juga berperanan dalam proses pengecutan saraf dan otot. Sangat membantu dalam mengelakkan sembelit.

♡ Ada boron, zinc, kuprum dan mangan untuk mengelakkan tulang menjadi rapuh, elak arthritis.

♡ Direka dengan cara mudah telan, tidak pedih perut walaupun diambil dengan perut yang kosong kerana ia diperkaya dengan kalsium sitrat.

Jadi, untuk memilih kalsium, pastikan pilih dengan bijak ok.

Bagaimana Cara Mendaftar Ahli Shaklee

Bulan lepas customer saya beli Vivix twin dan terus secara automatik mendaftar sebagai ahli.

Kelmarin, ada seorang cikgu ni dah 2 kali buat belian dengan saya. Kali ni terus saya offer untuk jadi ahli hanya dengan bayaran RM69 ringgit sahaja (tidak termasuk pos).

Ramai tau yang tak tahu lagi cara nak mendaftar sebagai ahli Shaklee ni. Meh sini kita cerita.

Pendaftaran sebagai ahli Shaklee ni ada 2 cara iaitu :-

a) Yuran Keahlian Serendah RM69

cymera_20161231_124017

 

Mendaftar sebagai ahli dengan yuran keahlian RM69. Kos ini adalah termasuk BUSINESS KIT. Yang macam beg laptop tu. Macam-macam guideline business ada dalam tu.

ATAU

b) Keahlian Percuma

cymera_20160530_185856

 

KEAHLIAN PERCUMA dengan pembelian 200uv dan ke atas dalam 1 resit. Aggaran belian adalah lebih kurang RM650 (belum termasuk gst). Automatic layal mendapat bonus RM30++

Dah berkobar-kobar nak mendaftar sebagai ahli?

Hubungi saya terus MommyZati 0134616303 untuk mendaftarkan diri sebagai ahli Shaklee atau gunakan sahaja ID 1144793 (NOR IZZATI BINTI ABD HALIM) dan isi sebagai sponsor anda.

Jangan risau. Pendaftaran sebagai ahli Shaklee ni tak terhad untuk mereka yang mahu berniaga sahaja, tetapi turut terbuka untuk mereka yang makan sendiri.

Tidak kira anda ahli Shaklee yang berniaga atau makan sendiri, anda tetap layak mendapat CASH BONUS apabila belian produk melayakkan anda sebagai penerima bonus (capaian paling minima 150uv).

Hubungi saya SEGERA di talian 0134616303 untuk mendaftar sebagai ahli.

Daftar keahlian Shaklee anda sekarang.

SMS/Whatsapp : 0134616303
SMS/Whatsapp : 0134616303
SMS/Whatsapp : 0134616303

Pengedar Shaklee Sungkai

Pelengkap Multivitamin Harian – Vita-lea

Minggu lepas abah ada tanya, vitamin apa patut abah ambil sebagai pelengkap vitamin harian?

Saya pun kata la yang paling asas mestilah Vita-lea. Vita-lea Iron Formula ni adalah multivitamin pertama yang diformulakan oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1915.

Sebelum ini Vita-lea dikenali sebagai ‘Vitalized Minerals’.
Nah, ini la rupa Vita-lea dulu-dulu. Sangat klasik kan

shaklee-opp-malay-march-2013-28-638

Ini rupa Vita-lea sekarang. Sangat mudah untuk diambil.

vitalea-8-mei

Apa dia kelebihan dan kebaikan Vita-lea ni?

Kalau nak senaraikan, kebaikan Vita-lea ni memang banyak. Ini antara kebaikannya yang mendorong ramai orang untuk mengambil Vita-lea sebagai supplemen harian mereka. Ia :-

→ Merupakan pelengkap nutrisi – bagus diambil oleh para ibu hamil dan menyusu, pesakit anemia dan bagi mereka yang kurang vitamin dan mineral dalam badan.

→ Memberikan tenaga segera – memberi tenaga, membantu kecergasan tubuh dan kecerdasan minda, bagus diambil bagi mereka yang sering letih dan lesu.

→ Meningkatkan kekuatan tulang dan immunisasi.

→ Meningkatkan kesihatan dan kecergasan secara menyeluruh.

Yang menariknya, dalam setiap tabletnya mengandungi 28 vitamin dan mineral penting untuk keperluan orang dewasa.

Mana nak cari yang sama macam Vita-lea ni? Cuma Vita-lea Shaklee je yang ada kelebihan-kelebihan ni tau.

Selain itu, Vita-lea telah disokong oleh 7 kajian klinikal serta telah menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu bagi memastikan ketulenan dan keberkesanan produk. Korang ingat nak buat supplemen ini mudah? Banyak aspek yang perlu diberi perhatian bagi keselamatan pengguna.

Itulah kelebihan supplemen Shaklee, semuanya melalui piawaian-piawaian tertentu bagi kesihatan yang terbaik untuk pengguna.

Nak multivitamin lengkap, jangan lupa ambil Vita-lea. Sebotol hanya RM 88.75 je.

Cara Kira BMI dengan Pantas dan Mudah

Baru-baru ni klinik saya kena buat saringan kesihatan untuk semua staff. Waktu tengah bekerja tiba-tiba dapat whatsapp daripada doktor nak BMI dan BP saya.

Saya pun mintak la nurse cekkan berat dan tinggi saya. Tapi, bila nak kira BMI tu saya dah lupa macammana.

weight-scale

Terus minta nurse kirakan jugak. Alhamdulillah BMI saya di paras normal. Nasib baik back to normal lepas mengandung dengan berat yang sangat luar biasa 😂.

Mungkin disebabkan cara pemakanan dan pengambilan supplement yang konsisten, tu sebab la dapat balik berat sebelum ni.

APA ITU BMI?

BMI ni Body Mass Index atau dalam Bahasa Melayu dikenali sebagai Indeks Jisim Badan adalah ukuran bentuk badan manusia berdasarkan berat & tinggi mengikut kategori jantina.

CARA PENGIRAAN BMI

Ni memang kena hafal la. Senang je sebenarnya formula dia.

Formula BMI : BMI = Berat(kg)/ [Tinggi (m) x Tinggi (m)]

Contohnya :

BMI = 51 / [1.51 X 1.51]
= 22.4

MAHU KIRA DENGAN MUDAH?

Haa malas sangat nak kira BMI ni secara manual?

Klik je gambar ni, kita guna calculator BMI ni senang. Ambil yang metric tau.

screenshot_2017-02-08-23-07-49

http://www.bodyengine.com/bmi-calculator.html

KATEGORI BMI

❤️ Kurang berat badan = < 18.5
❤️ Normal = 18.5 – 24.9
❤️ Lebih berat badan = 25 – 29.8
❤️ Obesiti = 30 atau lebih

fat-thin-110330

KENAPA PERLU BMI?

Mestilah sebagai tanda ukur untuk kita dapatkan berat badan yang ideal.

Ok, jom kira BMI kita. Semoga normal masing-masing ye.

Kalau tak kena usaha la jadikan ia normal ye.

Bagaimana Cara Nak Pekatkan Susu Ibu

Ramai ibu-ibu yang lebih pentingkan kuantiti susu ibu berbanding daripada kualiti. Bila ada sesetengah ibu yang menghasilkan susu yang sedikit, mereka mula putus asa.

Jom kita luaskan lagi ilmu penyusuan kita. Susu ibu ni bukan berdasarkan kuantiti semata-mata.

 

Ada sesetengah susu ibu itu mungkin sedikit tapi pekat, setiap kali penyusuan mampu membuatkan bayi kekenyangan.

Bagaimana nak pekatkan susu ibu ni?
Ni antara cara dan pemakanan saya yang ibu-ibu boleh amalkan untuk memekatkan susu ibu.

1) Nasi

1030021shutterstock-254781634780x390

 

Nasi ni sumber karbohidrat dan memberi bekalan tenaga. Lepas makan nasi rasa lebih kenyang dan secara tak langsung nak pam tu happy je.

2) Kurma

kurma

Memang saya sangat perasan, kalau saya makan kurma susu ibu akan jadi lebih pekat daripada biasa. Teksture pun likat dan kekuningan. Selalunya saya blend campur dengan ESP.

3) Oat

images (1).jpg

 

Oat pun tinggi serat dan cepat memberi rasa kenyang. Dan memang kalau saya makan oat, susu lebih meriah dan pekat.

4) Susu segar/susu tepung

fresh-milk

Minum susu segar atau susu tepung ibu menyusu pun menyumbang untuk memekatkan susu. Kaya dengan kalsium kan.

5) Keju

Cheese

Cheese

Makan keju pun dapat buatkan susu ibu lebih pekat daripada biasa. Kalau siapa yang selalu rasa susu sendiri, dapat rasa lepas pengambilan keju, susu rasa lebih berlemak.

6) Badam

almonds-raw_625x350_51421213477

Jadikan badam sebagai snack. Badam tinggi protein. Boleh juga rendam dan kisar dengan susu segar.

7) Sayur-sayuran

broccoli

Sayuran kan kaya dengan nutrisi. Antara sayur yang saya perasan sangat menolong memekatkan susu ibu ialah brokoli. Mungkin sebab ia kaya zat besi.

8) Kerap mengepam/penyusuan

gettyimages-466457187-57147c1d5f9b588cc2a4496a

Perkara asas dalam penyusuan adalah kerap menyusukan bayi atau mengepam. Yang terbaik adalah menyusukan bayi pada sebelah payudara bagi tempoh yang lama baru gantikan ke payudara sebelah. Lepas bayi kenyang, pam untuk sentiasa kosongkan payudara. Jadi, hindmilk akan lebih dihasilkan.

Perkongsian ni berdasarkan pengalaman saya. Boleh untuk dicuba ye. 🙂